شربت فواکه خونساز و خوابآور
خون را زیاد و ضعف و سرگیجه را برطرف و بیماران سرطانی را در ساختن خون سالم یاری میکند. مقوی اعصاب و نشاطآور و روح حیوانی را تقویت مینماید و برای مبتلایان به بیخوابی بسیار مفید است. پوکی استخوان را کنترل و شیر مادران را زیاد میکند.
ص: 29
عرقیات:
بیدمشک، کاکوتی، بادرنجبویه، گلگاوزبان، گزنه، شاهاسپرم، ریحان از هر کدام یک شیشه.
آبمیوهها:
انگور، به، آناناس، سیب، آب داخل نارگیل، انبه، لیموشیرین از هرکدام 250 گرم.
طرز تهیه:
آبمیوهها و عرقیات را 10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید، سپس مقداری عسل و یا شکر و یا قند به اندازهای که شیرین شود وارد کرده و 10 دقیقه دیگر بجوشانید.
نصف قاشق چایخوری زعفران سائیده اضافه و 10 دقیقه دیگر بجوشانید. در یخچال نگهداری کنید. روزانه بین 1 تا 3 استکان میل کنید.
شربت فواکه ضد خونریزی
قابض بوده و رطوبات اضافی را جمع کرده و ضد روماتیسم میباشد، همچنین بلغم اضافی را دفع میکند و برای مبتلایان به واریس بسیار مفید است.
عرقیات:
مورد، کلپوره، همیشهبهار، افسنتین یا عرق برگ انگور، اترج، زرنباد یا دم اسب، انجبار یا گلنار هرکدام یک شیشه.
آبمیوهها:
سیب، به، کنار، گلابی یا ازگیل، انار، گوجهسبز، انگور گسمزه (بین غوره و انگور) هرکدام 250 گرم.
ص: 30
طرز تهیه:
آبمیوهها و عرقیات را 10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید، سپس مقداری عسل و یا شکر و یا قند به اندازهای که شیرین شود وارد کرده و 10 دقیقه دیگر بجوشانید. نصف قاشق چایخوری زعفران سائیده اضافه و 10 دقیقه دیگر بجوشانید. در یخچال نگهداری کنید. روزانه بین 1 تا 3 استکان میل کنید.
شربت فواکه ضد خونریزی ماهانه
قابض بوده و رطوبات اضافی را جمع کرده و ضد روماتیسم بوده همچنین بلغم اضافی را دفع میکند.
عرقیات:
انجبار، گلنار، پونه، همیشهبهار، دم اسب، اقاقیا، سیب کال یا کنار کال از هرکدام یک شیشه.
آبمیوهها:
به، گلابی سیبری، سیب کال، غوره، خرمالوی نیمهرسیده، انار، انگور نیمهرسیده از هرکدام 250 گرم.
طرز تهیه:
آبمیوهها و عرقیات را 10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید، سپس مقداری عسل و یا شکر و یا قند به اندازهای که شیرین شود وارد کرده و 10 دقیقه دیگر بجوشانید.
نصف قاشق چایخوری زعفران سائیده اضافه و 10 دقیقه دیگر بجوشانید. در یخچال نگهداری کنید. روزانه بین 1 تا 3 استکان میل کنید.
ص: 31
شربت فواکه ضد دیابت (قند)
عرقیات:
شنبلیله، آویشن، قرهقات، قنطوریون یا برگ زیتون، بولاغ اوتی یا برگ گردو، گزنه، شوید از هرکدام یک شیشه.
آبمیوهها:
گریپفوروت، کیوی، سیب ترش، گوجهسبز، گوجهفرنگی، آلبالو، تمشک از هرکدام 250 گرم.
طرز تهیه:
آبمیوهها و عرقیات را 10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید، سپس یکصد گرم طباشیر نیمکوب شده را در یک کیسه نخی یا کتانی بسته، وارد کرده و 10 دقیقه دیگر بجوشانید. نصف قاشق چایخوری زعفران سائیده اضافه و 10 دقیقه دیگر جوشیده شود. در یخچال نگهداری کنید. روزانه بین 1 تا 3 استکان میل کنید.